Mi az a Digitális középiskola? Kinek ajánljuk ezt a képzést? Hogyan lehet/kell itt tanulni? Mire számíthat az ide jelentkező? Mi az a távoktatás?
A kérdésekre a válasz itt található…

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a 2017/18-as tanévben az ITAK rendszerről a Moodle távoktatási rendszerre való áttérés zajlik. Minden tanulónknak új felhasználónév és jelszó szükséges. Kérjük megértésüket és türelmüket!

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK:

Képzésünk sajátosságai

Digitális középiskolai képzésünkön a hallgatók hetente egy délután (csütörtöki napon, kb. 5-6 konzultációs órán) vesznek részt jelenléti oktatáson, az órák fennmaradó részét (kb. 65%-át) a tanulók egy interneten elérhető elektronikus portálon egyénileg teljesítik.

A portálon az érettségire felkészítő tankönyvek digitális, elektronikus változatát találják a hallgatók, amihez személyre szóló belépési névvel és jelszóval férhetnek hozzá. A tananyag nem beszkennelt, vagy lefényképezett tankönyv oldalakat jelent. A teljesítendő tananyagrészek számos feladatból állnak. Egy-egy elolvasott vagy meghallgatott szöveghez képek, esetleg videók is kapcsolódnak, majd a megértést ellenőrző interaktív feladatok segítik. A tanuláshoz egyéb, papír alapú tankönyvek használatára nincs szükség, nincs vásárlási költség és utánajárási nehézség.

Digitális Középiskolánkban a következő tantárgyakat tanítjuk: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, angol nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, informatika, társadalomismeret.

A hallgatók számára igénybe vehetők felzárkóztató foglalkozások, érettségi felkészítő szakkörök, illetve fakultációk.

A digitális középiskolai képzésben három beszámoló időszakban adnak számot a tanulók a tudásukról: 1. beszámoló: november közepe, minden tárgyból írásban, a tanórák keretében; 2. beszámoló: február eleje-közepe, minden tárgyból írásban, a tanórák keretében; 3. beszámoló: május-júniusban (12. évfolyam esetében áprilisban), írásban és/vagy szóban, a tanórák keretében és külön meghatározott időpontokban. Ezen jegyek alapján szerzik meg tanulóink minden tárgyból az év végi jegyet. Fontos, hogy mind a beszámolók átlagának, mind pedig az utolsó beszámolónak eredményesnek kell lennie a továbbhaladáshoz.

A 2019/20-as tanévre meghirdetett osztályaink:

9.FD osztály, csütörtöki konzultációs nappal (15.00-tól 19.30-ig)

10.FD osztály, csütörtöki konzultációs nappal (15.00-tól 19.30-ig)

11.FD osztály, csütörtöki konzultációs nappal (15.00-tól 19.30-ig)

12.FD osztály, csütörtöki konzultációs nappal (15.00-tól 19.30-ig)

Nem kommentálható.